Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Новите възможности за управление реализират все по-сложни детайли

02.03.2012   |   Експертно
 

Една от тенденциите при избора на машини за праховата металургия е свързана с икономия на материал при производството на детайли от метален прах или неметални сплави, заяви г-жа Здравка Дабижева, управител на фирма ЛД. Според нея, новото в тази добре позната индустрия, е че с внедряването на различни възможности за управление могат да се реализират все по-сложни детайли.

ЛД представлява водещи европейски производители на машини, като предлага технически решения съобразно конкретното приложение и изисквания на клиентите си. Наскоро нейният партньор фирма Schuler представи нови възможности за обработка на динамоламарина, посредством  гама преси с термозадвижване Smartline. Те, по думите на г-жа Дабижева, успешно комбинират бързината на механичните преси и плавните удари на хидравличните.

Нови за българския пазар са и машините за производство на алуминиеви опаковки за храни, в които успешно се запазва качеството на храната. Производството на електромотори е също едно от направленията, в които се работи с много остаряла техника. Затова тенденцията е да се предлагат по-гъвкави модулни решения, с възможност за по-нататъшно разширение на функциите и автоматизиране.

Друга тенденция е  технологичната модернизация с цел скъсяването на подготвителното време на машините и подобряване на условията на труд.

     
Източник: IndustryInfo.bg; снимка: LD

Ключови думи: ЛД   машини   прахова металургия   автоматизация  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...