Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco обнови и разшири гамата въздушни маслени винтови компресори GA

11.12.2014   |   Технологии
 

Atlas Copco обнови и разшири гамата въздушни маслени винтови компресори GA с решения в диапазона от 15 до 26 kW, съобщиха от Atlas Copco България.

Според производителите моделите от серията GA 15-26 предлагат увеличена надеждност, производителност и енергийна ефективност в приложения, които изискват постоянен поток от компресиран въздух. Новите въздушни винтови компресори GA 15-26 осигуряват 5% по-висок капацитет (FAD) при 2% по-ниска консумация на енергия и по-ниски нива на шум.

„Гамата въздушни маслени винтови компресори GA, която досега обхващаше модели с мощност от 15 до 22 kW, от десетилетия е най-предпочитаното решение за работилници, монтажни фирми и производители на оригинално оборудване по цял свят. Усъвършенстваната серия, която представяме сега, притежава същата функционалност, но се отличава с по-висока ефективност, по-ниски разходи за експлоатация и разширен диапазон до 26 kW”, поясняват от Atlas Copco.

Подобренията в производителността и енергийната ефективност на новите модели се дължат на новият агрегат, който включва IE3 електромотор (NEMA Class 1) и нов модел компресорен елемент, разработен от компанията. В сравнение с моделите с ремъчно задвижване, компресорите GA 15-26 задвижвани чрез зъбна предавка предлгат 3% по-добра ефективност. Намалените падове на налягане и усъвършенстванoто охлаждане допринасят за още 2% подобрение на ефективността, за достигане на 5% средно увеличение за цялата гама.

Atlas Copco прелага широк набор от модели в обновената серия, включително варианти с вграден изсушител и филтри за по-високо качество на въздуха, с фабрично-монтиран ресивер, както и разнообразни решения за работа при екстремни климатични условия.

     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   маслени компресори   винтови компресори  

Област: Машиностроене   Технологии  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...