Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон
Hurco

Atlas Copco представи новости в гамата маслени винтови компресори GA 90+-160

27.04.2015   |   Технологии
 
Atlas Copco представи последните нововъведения в гамата въздушни маслени винтови компресори  GA 90+-160, които ще помогнат на потребителите да достигнат нови нива на производителност и да намалят екплоатационните си разходи, съобщиха от компанията.
 
В новите модели, които вече подобриха коефициента на полезно действие с до 5% в сравнение с предишното поколение, сега е добавена и технологията на задвижване с честотно управление (VSD) на Atlas Copco. Според производителите в резултат на това се спестява електроенергия до 35%, а разходите по време на целия жизнен цикъл на компресора се съкращават средно с 22%.
 
Интелигентните системи за управление и мониторинг, контролерът Elektronikon и системата за трансфер на данни SMARTLINK предоставят възможности за оптимизиране на работата на компресора и още по-големи икономии. С цел намаляване на експлоатационните разходи новата гама предвижда сервизно обслужване през по-дълги интервали и по-малко време за извършване на дейности по поддръжка.
 
“В Atlas Copco създаваме иновации, за да осигурим най-голяма добавена стойност за нашите потребители. Подобряването на производителността е заложено в нас, а намаляването на енергийните разходи на нашите клиенти е в центъра на нашето внимание. Но предлагаме и повече: лесна поддръжка, лесен монтаж, интеграция и мониторинг. Включването на технологията VSD в гамата GA 90+-160 е друг прекрасен пример за това, как нашите специализирани знания водят до осезаеми ползи”, коментира Крис Либайе, президент на подразделението за безмаслени технологии за сгъстен въздух.
 
В гамата въздушни винтови маслени компресори GA 90+-160 са включени енергоспестяващи технологии като електродвигателят с клас на ефективност IE3, задвижването с честотно управление, както и кондензоотделител без загуби, модул за рекуперация на топлинна енергия и вграден изсушител. Решението с вграден изсушител осигурява чист и сух въздух, което подобрява надеждността и повишава енергийната ефективност. Така, с намалените изисквания за заемано пространство благодарение на вградените компоненти, разходите за монтаж се съкращават значително.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   винтови компресори   маслени компресори   VSD   GA 90+-160  

Hurco
SpaceCAD
IEC MachTech

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IEC MachTech
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииВидео на седмицатаПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...