Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Atlas Copco получи награда за най-устойчива машиностроителна компания

01.02.2016   |   Бизнес
 
Atlas Copco отново бе призната за най-устойчивата машинстроителна компания в света в ежегодната класация Global 100.
 
Списъкът, представен по време на Световния икономически форум в Давос, Швейцария, подрежда фирмите, доказали, че повишават производителността си, като в същото време използват по-малко ресурси. Atlas Copco се класира на 34-то място в общата класация и е единствената машинстроителна компания в списъка. Това е десетият път, в който Atlas Copco фигурира в престижната класация.
 
"Да доставяме на клиентите си продукти, които са възможно най-иновативни, енергийно ефективни, безопасни и ергономични, е основна част от нашия бизнес модел. Интегрирането на устойчиви технологии в бизнеса създава голяма стойност както за индустрията, така и за обществото", заяви Мала Чакрабори, вицепрезидент "Корпоративна отговорност" в Atlas Copco.
 
Сред иновативните, енергоспестяващи продукти на Atlas Copco са компресорите с променлива производителност - технология, която компанията първа представи през 1994 г. Технологията дава възможност компресорът да работи с производителност, която е необходима, и така намалява потреблението на енергия. През 2013 г. Atlas Copco представи и патентованата технология VSD+, която намалява консумацията на енергия с повече от половина в сравнение с традиционните компресори. Тези компресори се радват на изключително високо доверие сред клиентите.
 
Atlas Copco е включена също в класацията Dow Jones Sustainability Europe Index за 2015/2016 г. и е на 11-то място в света в Newsweek Green Rankings - една от водещите класации в света по корпоративно устойчиво развитие.
     
Източник: Atlas Copco

Ключови думи: Atlas Copco   Атлас Копко   Global 100   устойчиво развитие   корпоративна социална отговорност   компресори   VSD+  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Фирмена публикацияПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...