Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Schaeffler продава производството си за цилиндрови глави

04.01.2017   |   Бизнес
 

Schaeffler продава базираната в Магдебург дъщерна компания Schaeffler Motorenelemente на семейната фирма Weber Group, като договорът за сделката бе подписан на 21 декември м. г.

Schaeffler Motorenelemente е непряко притежавано дъщерно дружество на Schaeffler, специализирано в механичната обработка на цилиндрови глави и други сложни корпуси за автомобилната индустрия, които не са неразделна част от основното направление на Schaeffler Group. През финансовата 2015 г. компанията е генерирала продажби на стойност близо 42 млн. евро. Всички 185 служители ще продължат да работят и при новия собственик. С транзакцията ще се продължи и дългосрочното споразумение за доставка на компоненти на Schaeffler Group от страна на компанията.

"Продажбата на Schaeffler Motorenelemente ще ни позволи да освободим ресурси, които да инвестираме във важни за нас бъдещи области на развитие, част от стратегията ни "Мобилност за утрешния ден"", заяви главният изпълнителен директор на Schaeffler Клаус Розенфелд.

Weber Group е един от водещите световни производители и доставчици на задвижващи компоненти за пътнически автомобили, товарни превозни средства и кемпери.

"Радваме се, че в лицето на Weber Group намерихме купувач, който ще продължи да разширява дейностите в завода в Магдебург в интерес на нашите клиенти и служители. Това е важно и за нас, тъй като Schaeffler Motorenelemente ще продължи да е доставчик на Schaeffler Group, дори след като стане част от Weber Group", коментира проф. Петер Плойс, главен изпълнителен директор на направлението за автомобилна промишленост в Schaeffler.

Очаква се сделката да бъде финализирана през първата четвърт на т. г., като стойността й ще бъде запазена в тайна.

     
Източник: Schaeffler

Ключови думи: Schaeffler   Шефлер   Schaeffler Motorenelemente   Schaeffler Group   Weber Group  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Бизнес

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...