Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth представи нова платформа за авиационен симулатор - 25.08.2017

25.08.2017   |   Начало»Технологии
 

Bosch Rexroth представи първата си електромеханична платформа с капацитет 14 000 кг, сертифицирана за симулатори на търговски въздухоплавателни средства, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Благодарение на модерната висококачествена конструкция eMotion-14000 се отличава с изключителни характеристики, ефективност и безопасност, подчертават от компанията.

"Новата платформа full-flight simulator (FFS) eMotion-14000 представлява цялостно хардуерно и софтуерно решение, като всички нейни компоненти са произведени от Rexroth, което гарантира високо качество на конкурентна цена. Системата е сертифицирана по ниво D, което означава, че може да бъде използвана за авиационни тренажори. eMotion-14000 е изключително енергийно ефективна, със задвижващи механизми с интегрирана компенсация на статичен товар, които поемат до 80% от полезния товар. Това елиминира нуждата от допълнителни пневматични цилиндри или отделно устройство за поддържане на налягането, и намалява енергопотреблението. С по-малката сила, оказвана върху шпинделите, степента на износване е по-ниска. В допълнение, гравитационната енергия на спускащи се товари се съхранява в кондензатори с интелигентен енергообмен, позволяващ други цилиндри да я оползотворят.

Двигателите са директно куплирани към задвижващите механизми, което минимизира нивата на шум и вибрации. Самосмазващите се шпиндели и лагери осигуряват плавно движение, без нужда от повторно смазване през целия експлоатационен живот на платформата от до 30 години", обясняват от БР Техника.

От компанията допълват, че управляващият софтуер Hypcos включва няколко усъвършенствани функции за симулиране на движение, съчетани с инструменти за тестване, откриване на грешки и специални ефекти. Софтуерът позволява задаване на гранични стойности на регулируемите параметри, което осигурява стандартизирана работа на симулатора и еднакви условия за отделните пилоти.

Задвижванията на eMotion-14000 са с технологията на Bosch Rexroth "Безопасност на борда", която отговаря на изискванията на стандартите за индустриална роботика. Използват се както механични, така и софтуерни ограничителни функции, а задвижващите механизми са с достатъчно толеранс за абсорбиране на енергията в случай на повреда, информират още от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   eMotion-14000   авиационен симулатор  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...