Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Aventics представи ново пневматично решение за производството на PET бутилки - 19.09.2017

19.09.2017   |   Начало»Технологии
 

На изложението drinktec 2017 Aventics обяви ново пневматично решение, което може да се използва за онлайн мониторинг в реално време на производствения процес на PET бутилки преди раздуване, съобщиха от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Bosch Rexroth и Aventics за България. Комбинирайки пропорционален вентил, управляваща електроника и софтуер, решението записва действителните процесни параметри и ги сравнява със зададените.

"Новото решение е предназначено за процеса преди раздуване на бутилките. Стойностите на параметрите могат да се съхранят или в електронните компоненти, или да бъдат предадени чрез всички стандартни Ethernet протоколи и комуникационни мрежи. По време на раздуването с продължителност около 200 милисекунди са налични достатъчно управляващи цикли, осигуряващи прецизен контрол на формирането на бутилката. Това позволява на операторите да се намесят при необходимост, например с цел намаляване потреблението на суровини или фина настройка на формирането на стената на бутилката. Допълнителни спестявания могат да се реализират чрез понижаване на налягането или температурата на пещта", обясняват от БР Техника.

"Събраните данни от анализа могат да бъдат използвани за постигане на непрекъснати подобрения. В същото време се води и качествена документация с цел подсигуряване и проследяване на процеса. В допълнение, анализът за тенденции позволява засичането на износване преди възникването на неизправност. Мониторингът на състоянието известява навременно инженерите по поддръжката, за да се проведат необходимите дейности по време на планирани прекъсвания", допълват от компанията.

Електропневматичното решение отговаря и на новите изисквания за производство на бутилки по отношение на по-сложните форми и по-малките партиди. Като софтуер-базирано решение, процесът на формиране на бутилките може да бъде изменен лесно, без механични промени, и по специфичен начин за всяка раздувна станция на машината. Софтуерът може и автоматично да управлява процеса, например капацитета и желания обем на бутилките съгласно спецификациите, и да ги поддържа постоянни без да се стига до износване. Веднъж запазени, настройките за определен вид бутилка или материал могат да бъдат отворени и активирани по всяко време, което значително редуцира отпадъците в началото на производствения процес, поясняват още от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Aventics   производство на PET бутилки   пропорционална технология  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...