Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Рапид Прогрес упешно внедри ESPRIT в македонска фирма за машинни части

Рапид Прогрес внедри CAD/CAM системата ESPRIT в македонската фирма за производство на машинни части БРАКО, което допринася за многократно увеличаване на производителността на двамата програмисти в предприятието, съобщават от компанията.

БРАКО разполага с три CNC фрезови машини - две триосни Takumi, Haas 3 + 1 оси, и три CNC струга - RAIS T250 и два броя Goodways. Компанията притежава и пробивна машина с работна площ 6 x 4 x 1,5 м и въртяща се маса с В ос, която има възможност да прави линейни движения по посока на оста Z. Инвентарът на БРАКО се допълва от машини за лазерно рязане, огъване на тръби, валцуване на плочи, плазмено рязане и координирано измерване, както и от роботизирана станция за заваряване.

"Избрахме ESPRIT, защото софтуерът беше лесен за овладяване и успяхме бързо да свикнем с него, но и заради отличната поддръжка и обучение, които ни предоставиха от Рапид Прогрес. Най-важната полза за нас е съкратеното време за програмиране и увеличената производителност. Вече използваме ESPRIT с пълната му мощност и сме с повече от 30% по-продуктивни в програмирането след само година, през която създадохме повече от 2000 програми", коментира Александър Наумов, ръководител проекти в БРАКО.

Наумов допълва, че с помощта на ESPRIT компанията лесно може да превключва от производство на една част на производство на друга или да го премества на различна машина – необходими са само няколко щраквания с мишката за генериране на G-код. Според него друго предимство на ESPRIT е възможността за дефиниране и запазване инструментите в базата данни, групиране на операциите и редактиране на процесите на обработка, което осигурява гъвкавост както в програмирането, така и в производството.

     
Източник: Рапид Прогрес

Ключови думи: Рапид Прогрес   ESPRIT   DP Technology   CAD/CAM система   БРАКО  

SpaceCAD
DMG MORI
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации
DMG MORI mobile

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииОбяви за работаРеализацииСъбитиятаТехнологии
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...