Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Рапид Прогрес упешно внедри ESPRIT в македонска фирма за машинни части

Рапид Прогрес внедри CAD/CAM системата ESPRIT в македонската фирма за производство на машинни части БРАКО, което допринася за многократно увеличаване на производителността на двамата програмисти в предприятието, съобщават от компанията.

БРАКО разполага с три CNC фрезови машини - две триосни Takumi, Haas 3 + 1 оси, и три CNC струга - RAIS T250 и два броя Goodways. Компанията притежава и пробивна машина с работна площ 6 x 4 x 1,5 м и въртяща се маса с В ос, която има възможност да прави линейни движения по посока на оста Z. Инвентарът на БРАКО се допълва от машини за лазерно рязане, огъване на тръби, валцуване на плочи, плазмено рязане и координирано измерване, както и от роботизирана станция за заваряване.

"Избрахме ESPRIT, защото софтуерът беше лесен за овладяване и успяхме бързо да свикнем с него, но и заради отличната поддръжка и обучение, които ни предоставиха от Рапид Прогрес. Най-важната полза за нас е съкратеното време за програмиране и увеличената производителност. Вече използваме ESPRIT с пълната му мощност и сме с повече от 30% по-продуктивни в програмирането след само година, през която създадохме повече от 2000 програми", коментира Александър Наумов, ръководител проекти в БРАКО.

Наумов допълва, че с помощта на ESPRIT компанията лесно може да превключва от производство на една част на производство на друга или да го премества на различна машина – необходими са само няколко щраквания с мишката за генериране на G-код. Според него друго предимство на ESPRIT е възможността за дефиниране и запазване инструментите в базата данни, групиране на операциите и редактиране на процесите на обработка, което осигурява гъвкавост както в програмирането, така и в производството.

     
Източник: Рапид Прогрес

Ключови думи: Рапид Прогрес   ESPRIT   DP Technology   CAD/CAM система   БРАКО  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...