Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth направи демонстрация на интелигентна машинна основа

19.06.2018   |   Технологии
 

В рамките на тазгодишното издание на Hannover Messe Bosch Rexroth показа интелигентно решение за управление на машини, разработено в сътрудничество с Rampf Group, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Различни сензори са интегрирани в машинната основа по време на процеса на леене. Те записват стойностите на температурата и налягането на охладителната система по време работа. Впоследствие на база тези данни дебитът на охлаждащата вода се оптимизира с много високо ниво на точност. Това предотвратява възникването на изменения в материала в резултат на температурни вариации, които могат да повлияят негативно на процеса. Същевременно оптимизираното управление повишава и енергийната ефективност на охладителната система, обясняват от БР Техника.

Танкетите на използваните оси също са оборудвани със сензори. За целта на демонстрацията едната ос е правилно смазана, а втората функционира без смазване. Анализът на данните показва отчетливи разлики в стойностите на температурата и вибрациите, които се сравняват с данните от машинната основа. Сензорната технология в направляващите релси позволява ранно засичане на потенциални признаци на износване по танкетите и осигурява възможност за предприемане на мерки преди възникването на неизправност.

"Bosch Rexroth свързва интелигентната машинна основа с прецизен струг с дистанционно активиране на достъпа Weisser VERTOR C-1, оборудван със CNC системното решение MTX. Всички производствени етапи могат да бъдат изцяло документирани и проследени, което все по-често се изисква от големите крайни клиенти, например тези от автомобилостроенето. Детайлите преминават през RFID разчитаща станция за недвузначна идентификация. Софтуер на Bosch Rexroth събира цялата информация за процеса, машината и детайла. Непосредствено след производствения процес и в рамките на работното пространство на машината лазерен сензор измерва произведената част, позволявайки откриването на отклонения в реално време. Bosch Rexroth използва Протокола за следене на експлоатационните характеристики на Bosch (Production Performance Monitoring Protocol, PPMP) за предаване на данните между машинната основа и машината, както и за последващата им обработка. Отворената междумашинна (M2M) комуникация позволява безпроблемната вертикална интеграция от сензора до облака", поясняват от БР Техника.

Прогнозната поддръжка, оптимизацията на процесите и проследимостта допринасят за съществено подобрение на общата ефективност на оборудването. Комбинираното решение на Bosch Rexroth, Rampf и Weisser показва как машинната основа, системата за управление и мониторингът на процеса могат да бъдат свързани ефективно помежду си с помощта на сензорна технология и отворени протоколи, допълват още от българската компания.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Rampf   Weisser   машинна основа  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Технологии

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...