Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rexroth представи нови линейни функционални модули с универсално приложение

18.10.2018   |   Начало»Събитията
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Bosch Rexroth обяви новите, готови за инсталиране функционални модули FMB и FMS, които могат да бъдат използвани в повечето процеси по манипулиране в машиностроенето, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Те се предлагат с ремъчно или СВД задвижване и отговарят на изискванията за динамика и точност на до 80% от всички приложения. Конструкторите могат да поръчат модулите с прецизиран до милиметър работен ход и без ограничения по отношение на габаритите им, подчертават от БР Техника.

"Новите функционални модули FMB и FMS за манипулиране, процеси по зареждане и отнемане, както и за обща автоматизация, допълват изпитаното и доказано портфолио от линейни модули на Bosch Rexroth. В зависимост от размера на алуминиевия профил, в него могат да бъдат интегрирани една или две сачмени направляващи и ремъчно или СВД задвижване. Габаритите на готовите за монтаж модули съответстват на най-разпространените на пазара размери и стандартни номинални натоварвания. Съобразени са и с габаритите на други линейни модули на Rexroth за високоточни приложения", обясняват от БР Техника.

Модулите могат да бъдат избрани, конфигурирани и поръчани по напълно електронен път с помощта на инструмента LinSelect, в който конструкторите могат да зададат механиката, както и двигателя и контролера на задвижването. Функционалните модули с ремъчно задвижване предлагат работни ходове до 3800 mm, а вариантите със СВД задвижване – до 1500 mm.

"Rexroth отговаря на стандартните пазарни изисквания, като предлага допълнителни опции за конфигурация. Профилите се инсталират със стандартни крепежни елементи от Rexroth, което допринася за ускорен монтаж. Потребителите могат да използват и допълнителните стандартни елементи от портфолиото за линейна техника на компанията", информират още от БР Техника.

FMB и FMS са налични или като напълно механични елементи, или като цели оси с двигатели и контролери на задвижването. Честотните преобразуватели и сервозадвижванията могат да бъдат интегрирани във всички структури за обща автоматизация посредством Multi-Ethernet интерфейс. Първоначално функционалните модули се предлагат в два размера – 80 и 110.
 

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   линейни функционални модули   FMB   FMS   LinSelect  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Събитията

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...