Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Rexroth Blue Hydraulic Drives спестяват до 70% енергия

25.01.2012   |   Начало»Експертно
Редактор
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова
Пепа Петрунова Редактор
Пепа Петрунова

Благодарение на големия си опит в хидравликата и електрическите задвижвания, Bosch Rexroth откриват нови територии чрез комбинирането на тези технологии. Употребата на задвижвания с променлива скорост, т. нар. Blue Hydraulic Drives, предлага огромен потенциал за намаляване разходите за енергия, намаляване на шума и намаляване загубите на хидравлична енергия. В процеса на работа на помпите те се задвижват от електрически двигател или сервомотор с честотен конвертор, управляван от софтуер. Това позволява да се намали консумацията на енергия с 40-70%. Този тип задвижване увеличава живота и на стари машини, ако тяхната хидравлична система се модернизира и се инсталират помпи с регулиране на скоростта. Blue Hydraulic Drives увеличава ефективността на хидравличната система, като така се намалява обемът на резервоара и следователно се намалява мощността на охлаждащата система. По този начин, за Blue Hydraulic Drives е необходимо по-малко пространство и обслужването на хидравличната система става по-лесно.

Чрез Blue Hydraulic Drives се постига регулиране на дебита на помпата и регулиране на налягането. По този начин може да се направят затворени хидравлични системи, в които регулирането на основните параметри става не в помпата, а в честотния преобразувател и неговия управляващ контролер. Такива системи се ползват например за синхронизиране на 2 или повече хидравлични цилиндри или за регулиране на тяхната скорост.

Bosch Rexroth предлага системите Blue Hydraulic Drives в два варианта. Първият включва помпа, задвижвана от високодинамичен сервомотор, управляван от електрически конвертор и софтуер. Този вариант осигурява значителни намаления в консумацията на енергия, хидравличните загуби и шума. Във втория, и по-евтин вариант, задвижването се осъществява с хидравлична помпа със стандартен асинхронен двигател, чиято скорост се регулира от конвертер Indra-Drive Fc. Помпите, които се ползват в системите Blue Hydraulic Drives, са от стандартната програма на Bosch Rexroth – зъбни (с външно и вътрешно зацепване), пластинкови и аксиално-бутални, като може да бъдат регулируеми и нерегулируеми. Системите Blue Hydraulic Drives намират приложение в металорежещи и металообработващи машини, машини за преработка на пластмаса, преси и др.

Стоян Янкулов, Бюро за развитие техника

     
Източник: сп. Инженринг ревю

Ключови думи: Rexroth   Бюро за развитие техника   задвижване   Blue Hydraulic Drives  

Област: бизнес  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
Galika
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Експертно

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2023 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...