Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

wenglor предлага адаптирани към Ethernet сензорни технологии

27.01.2012   |   Експертно
 

В последните години мащабно се налага тенденцията за подмяна на съществуващите fieldbus системи от първо поколение с real-time Ethernet, познат и като индустриален Ethernet, в автоматизацията на машиностроенето и крайните решения. Специалистите на wenglor sensoric в Тетнанг, Германия, разпознаха необходимостта от нововъведението още в ранна фаза и изцяло премоделираха гамата сензори и съпътстващи устройства с оглед на бъдещите стандарти. Компанията интегрира нова real-time Ethernet технология в Transit Time и дифузни/рефлекс сензори с Background Suppression, като по този начин пусна в употреба първите “всичко в едно“ фотоелектрични сензори.

Наред с основните предимства за намаляване на инсталационните разходи и усилия спрямо конвенционалните системи, Industrial Ethernet е по-лесен и бърз за внедряване, което ще доведе до много по-масови приложения и процеси, изискващи бърз трансфер на данни, анализ на информацията и следене на процесите, както и на обвързването на независими комбинации тип сензор-задвижващ механизъм. Според Фабиан Бауер, изпълнителен директор на компанията, wenglor подготвя своите полеви устройства, така че да бъдат готови за всички бъдещи индустриални приложения, доближавайки се до ново ниво в сензорните технологии.

Светозар Захариев, търговски представител на wenglor electronic SRL

     
Източник: сп. Инженринг ревю

Ключови думи: Wenglor   сензор  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Експертно

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...