Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Модернизация на шприц автомат в Арома - София

28.02.2012   |   Реализации
 

Наскоро фирма Флекстроник Инженеринг реализира внедряване в завода на козметичния производител Арома. „Идеята за реализация на проекта дойде по искане на инж. В. Василев, главен енергетик на Арома”, разказва Александър Александров, управител на Флекстроник Инженеринг. „Модернизацията бе осъществена на машина, немско производство, продукт на един от световните лидери в полимерните шприц технологии. Тя е ключова за завода и следователно безпроблемното й функциониране е изключително важно. Основен проблем бе морално остарелият блок за терморегулиране на 18-те шприц дюзи”, информира г-н Александров.

По негови думи, оригиналният блок за терморегулиране е бил базиран на технологии от края на 80-те години на миналия век, а именно аналогова схемотехника – модерно и техническо издържано решение за времето си. „Разбира се, набавянето на резервни части, сервизирането на управляващите и контролни платки бе основен проблем пред колегите от Арома, вследствие липса на сервизна документация”, коментира управителят на Флекстроник. „Валидиране на системата също беше изключително трудно поради простата причина, че системата нямаше визуализация на измерената стойност на температурата. След дискусия с г-н Василев и спуснато техническо задание от негова страна успяхме да реализираме една изключително модерна система, даваща в пъти повече възможности и надеждност както на операторите, така и на колегите от поддръжката”, очертава детайли от процеса на реализация той.

Решението на Флекстроник е базирано на многоканалните интелигентни терморегулиращи модули на Yudian Automation, на които компанията е официален партньор и дистрибутор. Модулите AI-7048 за монтаж на DIN шина позволяват присъединяване на до 4 температурни сензора, в случая - термодвойка тип К, прецизен автоматичен ПИД настройка и самонастройка по време на работа, време на реакция 250 ms и клас на точност 0,1%. Всеки модул е с 4 изхода за контрол на SSR релета.

Визуализацията на 18-те канала, настройки и параметриране на модулите, архивиране на данните и възможност за експорт към Excell таблици, памет на алармени събития и температурни трендове на всички канали е поета от архивиращата система на Yudian, а именно – от модела AI-2070S. Той разполага със 7-инчов цветен тъч панел, лесни и достъпни функции и менюта, възможност за архив на данните както във вградената памет, така също и на външна памет.

„Комуникацията с модулите се извършва на база RS485 – AIBUS комуникационен протокол, разработен специално от Yudian и съвместим с всички техни устройства”, споделя Александър Александров. „Държа да отбележа,че освен голямата си надеждност за пренос на данни, AIBUS протоколът е около 10 пъти по-бърз от добре познатия ни Modbus RTU”, допълва той.

„От изключително значение по реализиране на проекта бе голямата помощ и професионализъм на колегите от Арома, помагащи ни по време на пускането на системата в експлоатация. Всичко, което реализирахме, бе на база опита ни, без да разполагаме с никаква електронна документация по машината. Без съдействието на г-н Василев от Арома едва ли щяхме да успеем да пуснем системата в срок. Резултатите за нас бяха повече от отлични – достигнахме точност 0,2 градуса на канал и много стабилна работа на регулаторите.

Важно е да се отбележи, че предложената от нас система излезе и ценово изключително примамлива, освен че предоставихме 2-годишна гаранция за реализацията”, заявява в заключение управителят на Флекстроник Инженеринг.

     
Източник: Инженеринг ревю

Ключови думи: модернизция   шприц автомат   Арома   Флекстроник Инженеринг  

Област: Реализации  

SpaceCAD
hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...