Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

1200 тона отливки месечно постигат в леярната в Първомай

29.02.2012   |   Реализации
 

Нова производствена линия за леене на чугунени отливки, внедри предприятието Чугунолеене Първомай. Това се наложи, след като преди седем години бяха внедрени нови по-мощни и производителни пещи. Новата линия включва няколко машини и оборудване от италиански, английски и испански производители – нова машина в подготовка на формите, нова автоматична формовъчна линия с безкасова формовка на пясъчните форми, автоматично разбивно устройство, което следи дозирането на метала и самите форми, както и още напълно автоматизирани машини.

Автоматизирането им значително улеснява работата на работниците, които играят ролята на оператори – да следят за евентуалното почистване на шлаката и за нормалния процес на работа. След внедряването на новите машини можем да използваме пълният капацитет и на пещите, заявява инж. Живко Станилов, прокурист на акционерното дружество.
„Сега 4 тона метал от всяка пещ се топи само за 45 минути, при това без да се получава остатъчно блато от метал. Освен това, се подобри качеството на продуктите и производителността на работа, която достигна 1200 тона отливки месечно”.

Основните изделия на леярното предприятие са чугунени калодки за ЖП транспорта, топки за топкови мелници, за смилане на руда и въглища. Усилията на компанията за развитие на производството и подобряване на условията на работа на спират дотук. Плановете й включват още инвестиции, ако успеят да се съберат достатъчно средства за това.

     
Източник: Чугунолеене

Ключови думи: чугунени отливки   безкасова формовка   пясъчни форми   разбивно устройство   калодки   Чугунолеене Първомай  

Област: бизнес  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...