Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Зъбни вериги от Rexroth Pneumatics транспортират нагряти до висока температура стоманени заготовки почти без износване

Наскоро немската компания Hirschvogel Eisenach внедри в производството си зъбни вериги от Rexroth Pneumatics, съобщиха за Machinebuilding-Bulgaria.com от Бюро за Развитие Техника, основен търговски партньор на Бош Рексрот за България.

"Hirschvogel Eisenach произвежда части за някои от водещите автомобилни гиганти, като се съсредоточава върху формоването на плътна стомана. Навременната доставка на продуктите и осигуряването на най-високо качество са основен приоритет за дружеството, а надеждните средства в производството са задължителни за реализирането му.

Бързото темпо на редуване на операциите, заедно с екстремалната среда при формоването на стоманата задава високи изисквания за всички компоненти, използвани в производството. Особено предизвикателство е придвижването на нажежените заготовки от една станция за обработка към друга. Ето защо Hirschvogel Eisenach се доверява на усилените транспортьори със зъбни вериги, предоставени от Rexroth Pneumatics, за да свърже новото си производствено оборудване.

При машини, предназначени да издържат на тежки условия, като набивните / щамповащите преси например, приложението изисква специфичен дизайн и усилена конструкция. Въпреки това понякога настъпват проблеми, свързани с деформация, неправилно насочване и високи нива на износване при използване на пластинкови транспортьори. Една от основните причини е топлината", заявиха от компанията.

Днес тези нажежени стоманени заготовки, все още в 1200 градусовия диапазон, се транспортират директно посредством зъбните вериги, доставени от Rexroth Pneumatics. Те са особено подходящи за подобни приложения, тъй като са изработени от качествена закалена стомана. Движат се по зъбни колела, изработени от вакуумно закалена инструментална стомана. Предвид специфичния им пластинкообразен дизайн, те се разширяват съвсем леко, а специалния зъбен профил предотвратява увреждането на "товара".

В резултат от топлината при формоването на стоманените заготовки се образува отпадък, който се отделя по време на транспортирането, пада надолу и се събира в отворите на зъбните вериги. За да се намали износването, веригите се почистват от допълнителни дискове всеки път, когато минават над зъбното колело. Това гарантира надеждна работа и дълъг живот на веригата и се постига без смазочни материали, независимо от високата скорост от един метър в секунда. Лубрикантите биха се овъглили от топлината , което би би довело до допълнително замърсяване.

Най-дългата верига, която се използва в завода на Eisenach, е десет метра със зъбни центрове на пет метра един от друг. Такова голямо разстояние и фактът, че детайлите често се движат под прав ъгъл спрямо конвейера, създава необходимостта от укрепване на водачите на веригата. Това осигурява по-голяма стабилност и удължава експлоатационния период поради сведеното до минимум износване на водещите вериги.

Денис Райнхард, член на екипа по поддръжка на Hirschvogel Eisenach, е изключително доволен от това предимство на зъбните вериги от Rexroth Pneumatics: "Преди подменяхме конвейера на всеки три месеца. Днес можем просто да сменим зъбните вериги в хода на планираната годишна поддръжка на фабриката, а транспортните ленти да заменяме само веднъж на две години", споделя той.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Бош Рексрот   Hirschvogel Eisenach   Rexroth Pneumatics   зъбни вериги   стомана  

Област: Реализации  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...