Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth доставя усъвършенствана платформа за симулатор на Renault

07.03.2018   |   Реализации
 

Bosch Rexroth доставя една от най-усъвършенстваните платформи за новия симулатор на Renault за оптимизация на автономното шофиране (Renault Optimization Autonomous Driving Simulator, ROADS), съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България. Това е поредната платформа от Rexroth закупена от Renault, като първата е била през 2003г.

Платформата на Rexroth се състои от високоефективен хексапод и въртяща се около вертикална ос маса, разположени върху изключително стабилна x-y маса. За да може машината да поеме полезен товар от 6000 kg и същевременно да осигури високи ускорение и скорост, са използвани нови технологии и линейни двигатели. Могат да бъдат постигнати ускорение до 1 g и скорости до 9 m/s както в надлъжно, така и в напречно направление. Инсталацията на новата платформа ще започне през третата четвърт на 2019 г. и ще бъде завършена до края на годината.

Готовата платформа ще бъде разположена в купол с проектори, в който ще бъде поместен тестов автомобил, гарантирайки безопасността на шофьорите и пътниците. Платформата се отличава с високо ниво вградени мерки за безопасност. За да не може системата да премине програмираните й граници, са използвани както механични, така и софтуерни ограничаващи решения. Сред многото функции за безопасност е и технологията на Bosch Rexroth "Safety on Board", с която са оборудвани задвижванията, предоставяйки по този начин допълнителни мерки за сигурност като гарантирано безопасно спиране, например.

"Докато предишните XY системи за движение разчитаха на конструкция със зъбна рейка, тук по-високите скорости и ускорения се постигат благодарение на използваните в новата платформа линейни двигатели от Bosch Rexroth. С много ниски нива на шум и вибрации, тези двигатели гарантират, че направляващите системи могат да контролират платформата по много специфичен начин, дори и при придвижване на тежкия полезен товар с висока скорост", обясняват от БР Техника.

В допълнение, конструкцията на Rexroth спомага за свеждане до минимум на изискванията за енергопотребление посредством 4EE технологията на компанията, която съхранява и употребява повторно енергията, генерирана по време на фазите на намаляване на скоростта.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Renault   Safety on Board  

SpaceCAD
Интер Експо Център

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Robotics-Bulgaria.com

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
DMG MORI

Последно от Реализации

Интер Експо Център
IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване

© Copyright 2010 - 2021 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Фирмена публикацияВидео на седмицатаПродуктови офертиТехнологииПредстоящоБизнесСъбитиятаОбществени поръчки/Търгове
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...