Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth осигурява линейната техника за специализираните машини на Reitz Natursteintechnik

Напълно автоматизирана CNC машина на германската компания Reitz Natursteintechnik постига толеранси под 15 μm благодарение на над 200 m високопрецизни ролкови направляващи системи (RSHP) от Bosch Rexroth, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"Reitz Natursteintechnik шлифова и формова тежащи до 60 тона гранитни блокове в прецизни до микрон машинни основи и корпуси, като годишно се обработват над 1500 тона. Въпреки огромните си размери от 32 x 10.5 x 15 m, напълно автоматизираният обработващ център постига качество на повърхността от под 15 μm. Това е възможно благодарение на високопрецизните ролкови направляващи системи от Bosch Rexroth с дължина над 200 m, които въпреки замърсената среда от прах и вода, успяват да осигурят невероятната точност", подчертават от БР Техника.

"150-тонен гранитен мост, разположен върху 3,5-метрови опори, се придвижва по направление на X-оста върху четири 32-метрови ролкови направляващи системи в размер 65, съединени безшевно. Обработващият шпиндел се придвижва по продължение на Y-оста с помощта на четири линейни направляващи в размер 55. Шпинделът се позиционира прецизно по Z-направление благодарение също на четири ролкови направляващи системи в размер 55. Всяка от танкетите достига капацитет на динамичен товар от 174 000 N. Bosch Rexroth е доставчик и на цялостното задвижване (серво, двигател, СВД) на шпиндела, както и хидравликата за устройството за смяна на инструмента", споделят от БР Техника.

"Reitz Natursteintechnik доставя на клиентите си и частично окомплектовани машинни основи и корпуси. Повече от 900 гранитни рамки за основи на CNC машини, изискващи абсолютна и висока точност, за пробиване на печатни платки (PCB), използвани в производството на смартфони, са окомплектовани с високопрецизните сачмени направляващи системи (BSHP) и интегрираната измервателна система (IMS-A) на Rexroth. Високопроизводителните системи и компоненти са се утвърдили в нарастващото портфолио от специализирани машини на Reitz Natursteintechnik", допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Reitz Natursteintechnik   линейна техника   RSHP   BSHP  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...