Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Bosch Rexroth осигурява линейната техника за специализираните машини на Reitz Natursteintechnik

16.03.2018   |   Реализации
 

Напълно автоматизирана CNC машина на германската компания Reitz Natursteintechnik постига толеранси под 15 μm благодарение на над 200 m високопрецизни ролкови направляващи системи (RSHP) от Bosch Rexroth, съобщават от Бюро за Развитие Техника, основен търговски и сервизен партньор на Bosch Rexroth за България.

"Reitz Natursteintechnik шлифова и формова тежащи до 60 тона гранитни блокове в прецизни до микрон машинни основи и корпуси, като годишно се обработват над 1500 тона. Въпреки огромните си размери от 32 x 10.5 x 15 m, напълно автоматизираният обработващ център постига качество на повърхността от под 15 μm. Това е възможно благодарение на високопрецизните ролкови направляващи системи от Bosch Rexroth с дължина над 200 m, които въпреки замърсената среда от прах и вода, успяват да осигурят невероятната точност", подчертават от БР Техника.

"150-тонен гранитен мост, разположен върху 3,5-метрови опори, се придвижва по направление на X-оста върху четири 32-метрови ролкови направляващи системи в размер 65, съединени безшевно. Обработващият шпиндел се придвижва по продължение на Y-оста с помощта на четири линейни направляващи в размер 55. Шпинделът се позиционира прецизно по Z-направление благодарение също на четири ролкови направляващи системи в размер 55. Всяка от танкетите достига капацитет на динамичен товар от 174 000 N. Bosch Rexroth е доставчик и на цялостното задвижване (серво, двигател, СВД) на шпиндела, както и хидравликата за устройството за смяна на инструмента", споделят от БР Техника.

"Reitz Natursteintechnik доставя на клиентите си и частично окомплектовани машинни основи и корпуси. Повече от 900 гранитни рамки за основи на CNC машини, изискващи абсолютна и висока точност, за пробиване на печатни платки (PCB), използвани в производството на смартфони, са окомплектовани с високопрецизните сачмени направляващи системи (BSHP) и интегрираната измервателна система (IMS-A) на Rexroth. Високопроизводителните системи и компоненти са се утвърдили в нарастващото портфолио от специализирани машини на Reitz Natursteintechnik", допълват от БР Техника.

     
Източник: БР Техника

Ключови думи: БР Техника   Bosch Rexroth   Reitz Natursteintechnik   линейна техника   RSHP   BSHP  

SpaceCAD

Подобни статии

hofmann
РАИС
Galika
Rosler

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник

Последно от Реализации

IndustryInfo

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

  Продуктови офертиФирмена публикацияБизнесВидео на седмицатаПредстоящоТехнологииОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариПроектиИнвестицииРеализацииОбяви за работаСъбитията
 

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...