Machinebuilding Bulgaria  
Ехнатон
Ехнатон

Лагери за помпи на NSK намаляват разходите на румънска топлоцентрала

NSK внедри решение с използване на капсуловани лагери с двустранни контактни уплътнения DDU и високотемпературна грес в голяма топлоелектрическа централа (ТЕЦ) с комбинирано производство на топло- и електроенергия в Румъния, съобщиха от компанията.

Преди решението на NSK да бъде внедрено, румънската ТЕЦ регистрира повреди на центробежните помпи в интервали от три месеца. Анализ на NSK показва, че маслото е изтичало от лагерите поради лошо състояние на уплътненията. С 30 инсталирани помпи, централата е имала значителни разходи за подмяна на лагери, допълнителното им запълване със смазка и тяхната поддръжка. След като са добавени и загубите от престой, става ясно, че е нужна напълно нова стратегия.

"Използвните лагери с DDU уплътнения на NSK са изработени от висококачествена ултрачиста стомана, която гарантира удължаване на експлоатационния им живот с до 80%. Изключително прецизната полираща обработка на каналите осигурява намаляване на шума, подобрява разпределянето и повишава срока на използване на смазката, а патентованите уплътнения гарантират устойчивост към замърсяване, дори в среда с най-тежки експлоатационни условия. Друго предимство на този тип лагер е сепараторът от щампована стомана, чиито близко разположени джобове и строго спазвани хлабини намаляват триенето и осигуряват равномерно разпределение на смазката. Греста се отличава с висока термоустойчивост и за високи обороти, при добра защита от вода и замърсявания", подчертават от NSK

Окончателният резултат е премахване на разходите за престой, поддръжка и подмяна на маслото, както и намалени разходи за нови лагери, което довежда до реализирането на съществени годишни икономии в централата.

     
Източник: NSK

Ключови думи: NSK   лагери   DDU уплътнения  

SpaceCAD
Подобни статии
hofmann
РАИС
ПАКС Сълюшънс  ADS TEC

АБОНИРАЙТЕ СЕ за единствения у нас тематичен бюлетин
НОВИНИТЕ ОТ МАШИНОСТРОЕНЕТО
на специализирания портал MachineBuilding-Bulgaria.com
БЕЗПЛАТНО, професионално, всяка седмица на вашия мейл!


CADPoint
Атлас Техник
Последно от Реализации

Специализиран портал от групата IndustryInfo.bg

Действителни собственици на настоящото издание са Теодора Стоянова Иванова и Любен Георгиев Георгиев

ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ
Условия за ползване
Изисквания и условия за реклама
Карта на сайта

© Copyright 2010 - 2024 ТИ ЕЛ ЕЛ МЕДИА ООД. Всички права запазени.

  Продуктови офертиФирмена публикацияВидео на седмицатаБизнесТехнологииПредстоящоПроектиОбществени поръчки/ТърговеОбучения/СеминариИнвестицииРеализацииКариериСъбитиятаОбяви за работа
 

ОЩЕ ПОРТАЛИ ОТ ГРУПАТА

IndustryInfo.BG

ПРЕПОРЪЧВАМ МАТЕРИАЛ


 
 
момент...